Ders İçerikleri

Ders İçerikleri T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I.

Neden Mimarlık

Kentler kendilerini kültürler barındırmaya ve o kültürlerle yoğrulup biçimlenmeye sunarlar.

Programın Amacı

Kayseri gerek sanayisi gerekse ekonomisiyle gelişen ve bu nedenle göç alan bir şehirdir.

Programın Özellikleri

Mimarlık, yaklaşık 200 endüstriyel alan ile doğrudan ilişkili görülen inşaat sektörünün temel ögelerinden biri ve başlangıç noktasıdır. Bu durum, bölümün talebinde de önemli bir rol oynamaktadır.

Gerekli Vasıflar

Mimarlık eğitimi almak isteyen öğrencilerin sayısal yeteneğinin yanı sıra sözel ve görsel düşünme yeteneğinin de olması gerekmektedir.

Mimarların Çalışma Alanları

Mimarlık, geçmişten günümüze temel bilgi alanlarından biridir. Mimar, mesleğini serbest olarak icra edebileceği gibi kamu sektöründe de (Belediyeler, Bayındırlık Bakanlığı, Türk Telekom, Elektrik İdaresi, Karayolları, vb.

Akademik Takvim

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ. 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ. 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi Z. Yeşim ALEMDAR [yalemdar@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kenan BAŞOĞLU [kbasoglu@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şeyda GÜNGÖR [sgunacikgoz@nny.edu.

Sınav Takvimi

Burslar ve Kontenjanlar

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde verilen tüm burslar karşılıksız olup, herhangi bir şarta (Derslerden başarısızlık, öğrenim süresinin uzaması, sağlık sebebi, devamsızlık v.b.) bağlı olmaksızın öğrenim süresince (mezun oluncaya kadar) devam eder.

Erasmus Hakkında

Akademik Yetkililer

Kurum Koordinatörleri :      Rektör Prof. Dr. Kerim GÜNEY [rektorluk@nny.edu.tr]       Yrd. Doç. Dr. Şaban Suat ÖZSARIYILDIZ [ssozsariyildiz@nny.edu.

Öğrenci Staj Hareketliliği

Bu hareketlilik türü, Leonardo da Vinci II döneminde A tipi projeler kapsamında “Yüksek Öğrenim Görenlere Yönelik Yerleştirme Projeleri” olarak gerçekleştirilmiştir.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Socrates II Döneminde "Öğrenci Değişimi" faaliyeti olarak isimlendirilen bu faaliyet, 2007-2013 yılları arasında sürecek Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında "Öğrenci Öğrenim Hareketliliği" faaliyeti olarak devam edecektir.

Personel Ders Verme Hareketliliği

EÜB sahibi yükseköğretim kurumu öğretim elemanlarının farklı bir Avrupa ülkesinde EÜB sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine imkan sağlayan alt faaliyet alanıdır.

Personel Eğitim Hareketliliği

EÜB sahibi yükseköğretim kurumu akademik/idari personelinin eğitim alma amaçlı hareketliliğine imkan sağlayan alt faaliyet alanıdır. Personel Eğitim Alma Hareketliliği faaliyet alanı iki hareketlilik türünü içerir:  1.

İkili Anlaşmalar

Dil Kursları

Yaygın sayılamayacak kadar az kullanılan ve öğretilen dillerin konuşulduğu program ülkelerinde, gelen öğrencileri Erasmus dönemine hazırlamak için kısa süreli yoğun dil kursları düzenlenmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Avrupa Birliği Merkezi, Erasmus Ofisimize sıkça sorulan sorular ve cevapları asağıdaki dosyada toplanmıştır.   Soru:  Erasmus öğrencisi olarak seçildim.

İletişim

Adres : Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Yerleşkesi Erkilet Dere Mah. Kocasinan/KAYSERİ Telefon : +90 (352) 324 00 00 Fax : +90 (352) 324 00 04 E-posta :  intoffice@nny.edu.

Uluslararası Ofis

NNY Üniversitesi Uluslararası Ofisi kendi öğrencilerine ve aynı zamanda yurtdışından üniversitemizde eğitimine devam etmek isteyen öğrencilere bilgi sağlamak ve destek vermek amacıyla kurulmuştur.

Sınav Arşivi

Ders Programı

Staj Belgeleri

Mimarlık Bölümü Staj Esasları için tıklayınız.  Mimarlık Bölümü Staj Başvuru formu için tıklayınız.  Mimarlık Bölümü Kurum Staj Değerlendirme Formu için tıklayınız.

2013-2014 Bahar Dönemi Final Takvimi

Final takvimi için tıklayınız.

Ders Planı

2023-2024 / 2022-2023 / 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI  NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. SINIF 1. YARIYIL 2.

Behruz Çinici Maket Atölyesi

Sedad Hakkı Eldem Tasarım Atölyesi